shutterstock_1421290880

Zweden schrapt inreisbeperkingen

Zweden heeft de inreisbeperkingen afgeschaft. Dat betekent dat reizigers sinds 9 februari geen coronabewijs nodig hebben om naar Zweden te reizen of als toegangsbewijs.

Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt. Het ministerie tekent aan dat het aantal coronabesmettingen nog altijd zeer hoog is in het land.

De versoepeling geldt vooralsnog alleen voor reizigers uit EU-landen en Zwitserland. Voor reizigers uit de rest van de wereld blijft een inreisverbod van kracht tot 31 maart dit jaar, melden de Zweedse autoriteiten.

Zweden is gestopt met het grootschalig gratis testen op het virus. Mensen die symptomen hebben, hoeven zich niet meer standaard te laten testen. Mensen met klachten wordt wel gevraagd om thuis te blijven.

Zweden heeft een hoge vaccinatiegraad. Dat is volgens de autoriteiten reden voor optimisme. Gratis PCR-testen blijven beschikbaar voor werknemers in de zorg, de ouderenzorg en kwetsbare mensen wanneer zij klachten hebben. Antigeentesten (sneltesten) blijven te koop, maar de resultaten worden niet meer geregistreerd.

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!