Paddle Board Yoga-3

Aruba is niet voor niets een tropisch eiland, omringd door een prachtige turquoise zee. Naast lekker in de zee zwemmen zijn de Arubaanse wateren bij uitstek geschikt voor een keur aan watersporten zowel op als onder het water, waardoor je een prachtig beeld van het eiland en de onderwaterwereld krijgt.

Van duiken, snorkelen, een seatrek op de zeebodem maken tot wind- en kitesurfen, op Aruba beleef je een tropische en actieve vakantie om nooit te vergeten. Denk bijvoorbeeld aan onderstaande watersportmogelijkheden:

Wind- en kitesurfen

Met de constante passaatwinden in je rug en het altijd aangename watertemperatuur is Aruba de ideale bestemming voor de wind- en kitesurfsport. Aan de westkant van het eiland vind je rustig en ondiep water waar vooral beginners het wind- en kitesurfen kunnen uitproberen. Aan de oostkant is de passaatwind het sterkst met hoge golven in diep water en kunnen de echte liefhebbers flink aan de slag. Aruba staat al jaren bekend als ideale surfbestemming, waardoor het jaarlijks terugkerende Hi-Winds surfevenement steeds populairder wordt.

Duiken, snorkelen en seatrekking

Omringd worden door een school kleurrijke vissen of verrast worden door een papegaaivis, het onderwaterleven op Aruba is een ware belevenis. Aruba is daarnaast ook een absolute toplocatie voor wrakduiken. Rondom het eiland liggen zes scheepswrakken, waaronder de beroemde Antilla, een Duits schip en tevens het grootste wrak van de Caraïben. Mocht je geen nat pak willen halen maar toch een glimp van al dat moois willen opvangen is een tocht met een glasbodemboot een must. Vanaf De Palm Island word je onder begeleiding van professionele duikers voorbereid op de twintig minuut durende onderwatertocht.

Stand-Up Paddle surfen en yoga

Een bijzonder leuke en nieuwe manier om de wateren van Aruba op een uniek manier te bewonderen is Stand-Up Paddle Board Yoga, ofwel yoga op een surfplank. Het wordt ook wel de rustige variant van Stand-Up Paddle surfen genoemd, maar dan gecombineerd met de oude praktijk van yoga.

Lees hier meer over deze nieuwste hype op Aruba.

Overige watersporten

Uiteraard kun je het eiland op het water ook op andere manieren verkennen. Denk aan:

  • Zeilen
  • Kanovaren
  • Kajakken
  • Wakeboarden
  • Parasailing
  • Bananaboat ride
  • Diepzeevissen

Kijk hier voor nog meer mogelijkheden.

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!