Beginnersgids voor Zuidwest Idaho

5 dingen om te weten

De meest geprezen wijnmakerijen in het noordwesten, het beste wildwater van het land, het hoogste zandduin van Noord-Amerika… Het ligt allemaal in het zuidwesten van Idaho.

Hier liggen veel van de beste ervaringen net buiten de gebaande paden. Er is geen ervaring nodig voor een avontuur dat de bucketlist waard is – je kunt van een snelle weekendtrip gemakkelijk een epische reis maken. Om het plannen van je reis hierheen nog gemakkelijker te maken, zijn hier 5 tips die je moet weten voor je bezoek.

HET AVONTUUR LIGT ALTIJD VOOR DE DEUR

Als je in Boise verblijft, ben je slechts enkele minuten verwijderd van wandelpaden in de heuvels. Rijd een uurtje naar het noorden en je bevindt zich midden in de Central Mountains, omringd door bergmeren, alpenbossen en skigebieden. Een uur verder ben je in Hells Canyon – de diepste kloof van Noord-Amerika – waar je kunt jetboarden, raften of wandelen om alle schoonheid vast te leggen. Als je vanuit Boise de I-84 naar het zuidoosten neemt, verken je binnen een uur de Owyhee bergen of de Bruneau Sand Dunes. Waar je ook besluit te blijven, eindeloze recreatiemogelijkheden liggen op steenworp afstand. Voel je vrij om te zwerven – je hoeft niet op één plek te blijven.

Maak een uitstapje en je zult zien wat we bedoelen:

ROL MET DE SEIZOENEN MEE

Zuidwest Idaho krijgt elk jaar 206 dagen zon en ongeveer 132 inches sneeuw. Of het nu sneeuw- of zonnig seizoen is, er is altijd een prachtig landschap en grenzeloos avontuur te vinden. 

  • In de winter kun je skiën op skipistes van wereldklasse in de ruige Central Mountains buiten McCall of genieten van luxe warmwaterbronnen diep in de wildernis.
  • In het voorjaar kun je wandelen op de honderden kilometers aan paden in de hele regio – van de sagebrushwoestijn tot de alpenweiden.
  • In de zomer kun je het water op en de Boise River bevaren, de North Fork van de Payette bevaren of met de boot een tochtje maken op Lake Cascade.
  • In de herfst kun je fietsen in de heuvels, sterren kijken in de woestijn en genieten van het eten van de boerderij met goede wijn.

Wil je het beste van elk seizoen in Zuidwest Idaho ervaren? Bekijk dan deze gidsen:

WAAG JE BUITEN DE GEBAANDE PADEN

Isoleer je niet alleen tot de steden en kleine stadjes. De mooiste herinneringen maak je als je de straten en snelwegen van de stad verlaat. Verborgen warmwaterbronnen zijn slechts een korte wandeling verwijderd van het beginpunt van het pad. De beste visplaatsen liggen een paar minuten stroomopwaarts. De verste poeder ligt op een paar meter afstand van de lift.

Lees deze verhalen uit eerste hand over ervaringen die je alleen in Zuidwest Idaho kunt vinden:

DURF NIEUWE DINGEN TE PROBEREN

Haal het meeste uit de tijd. Probeer wildwaterraften, skiën, stand up paddleboarden en zelfs sandboarden. Schrap de dingen die je altijd al hebt willen proberen van je bucketlist (of maak zelfs een nieuwe speciaal voor Zuidwest-Idaho!). Met talloze reiservaringen die zo betaalbaar en gemakkelijk toegankelijk zijn, kun je het allemaal doen in Zuidwest-Idaho.

Denk je erover om iets nieuws te proberen? Bekijk dan de volgende gidsen:

GEEN ERVARING VEREIST

Je hoeft geen expert te zijn als je hier komt. Je hoeft geen professionele skiër of wijnkenner te zijn om het beste te ervaren dat deze regio te bieden heeft.

Zuidwest Idaho heeft een bijzondere reputatie omdat het buitengewoon nuchter is. (Ooit gehoord van “Boise nice”?) Iedereen is altijd bereid je in de juiste richting te wijzen, je te vertellen over een speciaal pad of te vertellen over de beste plek om te eten.

Krijg tips van de lokale bevolking voor een volgend avontuur:

Kijk gerust hier voor nog meer reisinspiratie.

Foto: ‘Riding the bull’ op de Payette River

Berichten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!