Als de gedachte aan pesto je doet watertanden, dan zul je blij zijn te horen dat de inspecteurs van de MICHELIN-Gids eindelijk naar Estland zijn gekomen! Estland is het eerste land in de Baltische staten dat een MICHELIN-erkenning krijgt.
De Estse keuken is een toonbeeld van lokaal geproduceerde ingrediënten en een diepe verbondenheid met het land. Zowel moderne als traditionele gerechten benadrukken het beste van wat de wisselende seizoenen te bieden hebben, van cantharel paddenstoelen in de herfst tot zoete zomeraardbeien.
Estland is verheugd om dit voorjaar MICHELIN-inspecteurs te verwelkomen in de toprestaurants van het land. Estland is het eerste land in de Baltische staten dat door deze prestigieuze gids wordt bezocht. De inspecteurs kunnen de restaurants één tot drie sterren toekennen, waarbij drie sterren de hoogste onderscheiding is in de culinaire wereld. Zij zullen ook letten op restaurants die voldoen aan de criteria voor twee extra categorieën:
- BIB GOURMAND: goed restaurant, lekker eten voor een eerlijke prijs
- MICHELIN Green Star: restaurants die zich inzetten voor duurzame gastronomie
Wij kijken uit naar 25 mei, wanneer de MICHELIN-gids de resultaten bekendmaakt!
Lees hier hoe je in de MICHELIN gids komt.
Berichten