shutterstock_171320501

Er kan weer gereisd worden naar de Filipijnen!

Goed nieuws uit de Filipijnen! Vanaf 10 februari 2022 mogen volledig ingeënte personen uit landen met een hoge vaccinatiegraad de Filipijnen binnenkomen met een negatieve PCR-test van niet meer dan 48 uur oud. En Nederland is één van deze landen. De voorheen vereist quarantaine van zeven dagen is niet meer nodig, reizigers kunnen meteen na aankomst hun reis naar wens aanvangen. De inreisvoorwaarden voor niet-gevaccineerde of onvolledig gevaccineerde reizigers zijn hier te lezen.

WTTC Safe Travels Stamp
Als bevestiging van het feit dat de hygiënische maatregelen binnen de Filipijnen voldoen aan de internationale maatstaven heeft de World Travel and Tourism Council (WTTC) de bestemming de Safe Travels Stamp toegekend. Daarnaast heeft het Filipijnse Department of Tourism (DOT) 1468 binnenlandse toeristische organisaties een onderscheiding gegeven voor hun hygiëne-protocollen. Deze onderscheiding is een voorwaarde voor het weer kunnen opstarten van de activiteiten.

Vaccinatiegraad
De Filipijnen kennen een hoge vaccinatiegraad. Zo zijn 90% van alle medewerkers actief in het toerisme volledig gevaccineerd. En in populaire bestemmingen zoals Boracay, Baguio, Coron en Camiguin is de vaccinatiegraad met 100% zelfs volledig. Sinds 12 januari hebben daarnaast alle volledig gevaccineerde werknemers een booster gekregen om zodanig de bescherming tegen de Omikron-variant te verhogen.

Focus op duurzaamheid
Naast het heropenen van het land richt de Filipijnse toeristische sector zich momenteel vooral op het thema duurzaamheid. Het beschermen van de natuurlijke rijkdommen en ontwikkelen van door lokale gemeenschappen geïnitieerde toeristische projecten stonden al lange tijd op de agenda voordat ze een post-pandemische reistrend werden. Zo heeft de gemeenschap van het dorp Bojo in Aloguinsan op Cebu van de UNWTO de award voor Best Tourism Village gekregen. Tijdens een boottocht over de gelijknamige rivier wordt kennisgemaakt met de verschillende authentieke gemeenschappen uit de omgeving.

Duurzaamheid in reizen is ook belangrijk voor de Filipino’s zelf: volgens een onderzoek van AirBnB vindt 80% van de Filipijnse toeristen het belangrijk om middels het reizen een positieve bijdrage te leveren aan de lokale bevolking. En van 20 tot 22 april 2022 vindt in Manilla de WTTC Global Summit plaats – een ander belangrijk signaal van het belang van het toerisme voor de Filipijnen.

Wil je meer te weten komen over de Filipijnen om zo een uitmuntend advies aan jouw klanten te kunnen geven? Maak dan de cursus over de Filipijnen en maak ook nog eens kans op het winnen van een pakket met Rituals giftcard, reisgids en hamamdoek!

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!