Hondensleeen

Hondenslee expert Frank neemt je mee

Pak een hondenslee. Maak wat honden vast. Stap op, hou je vast, en wegwezen. Geen enkele andere manier van reizen in de winter is vergelijkbaar, zegt Frank Teasley. En hij zou het moeten weten.

Teasley is eigenaar en eigenaar van Jackson Hole Iditarod Sled Dog Tours. Hij is ook een achtvoudige veteraan van Alaska’s legendarische Iditarod sledehond race. Wacht, maak daar maar 12 van. “Ik heb er acht keer aan meegedaan, maar ik heb hem twaalf keer gelopen,” zegt Teasley. “De andere vier waren trainingslopen. Ik ging er alleen heen – geen parcours, geen ondersteuning.”

Frank is wat je noemt hardcore. Hij bereidde zich voor op zijn eerste Iditarod door zeven jaar lang het hele jaar door te kamperen in een tent in Wyoming. Niet omdat hij dacht dat het de beste manier was om zich voor te bereiden, maar omdat het de enige manier was waarop hij het zich kon veroorloven zijn honden te houden. Het bleek een goede training te zijn. Na al die jaren buiten overwinterd te hebben, was de Iditarod niet zo’n groot probleem. “Ik stond nog steeds op, trok ‘s morgens mijn laarzen aan en ging op pad,” zegt hij. “Er was geen reden om te blijven zitten. Het was niet zo comfortabel. Ik kon net zo goed honden gaan uitlaten.”

Over honden gesproken, Frank heeft er tegenwoordig 180 bij de hand om sleeën te vervoeren voor zijn tourbedrijf. “Ze hebben allemaal namen en persoonlijkheden. Ik heb een paar schatjes, ik heb een paar domkoppen,” zegt hij. Maar hij houdt van ze allemaal. “Het zijn eigenlijk mijn kinderen.”

Frank laat gasten ook graag kennismaken met het wonder van Wyoming in de winter. “Ik ken geen andere staat die hetzelfde biedt als Wyoming,” zegt hij. “Of het nu gaat om jagen, vissen, skiën, sneeuwscooteren, hondensleeën of het fotograferen van wilde dieren, het is er allemaal.”

Met 1500 mijl aan geprepareerde paden door de hele staat, is Wyoming perfect om de afstand te overbruggen, wat uw favoriete manier van reizen ook is. Ook het vermelden waard, volgens Frank: “We hebben betere sneeuw dan Alaska.”

Frank is al 35 jaar in Wyoming – bijna lang genoeg om als een inwoner beschouwd te worden. In die tijd heeft hij het een en ander geleerd over hoe je het meeste uit een bezoek aan zijn geadopteerde thuisstaat kunt halen. “Je moet gewoon de stekker eruit trekken, het rustig aan doen en alles in je opnemen,” zegt Teasley. “In Wyoming hoef je je niet te laten afleiden, behalve door wat er om je heen is. En dat is een heleboel natuur.”

 

 

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!