KAYAKOMAT-with-logo-1024x683

Kajakomaat en SUPomaat

Door de pandemie willen steeds meer mensen buiten bewegen. De belangstelling voor buitensporten op het water is flink toegenomen. Om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, bedacht het outdoorbedrijf  Point 65 Zweden de perfecte oplossing: de kajakomaat en SUPomaat.

In deze automaten of eigenlijk, verrijdbare stellages liggen kajaks en SUP’s klaar voor gebruik. Het concept is eenvoudig – boek online, ontgrendel de kajak of SUP met de code die je hebt ontvangen en een geweldige peddeltrip staat op je te wachten. Op deze manier bepaal je zelf wanneer je het water op gaat: overdag of midden in de nacht, voor een paar uurtjes of voor meerdere dagen. De kajakomat maakt peddelen het hele jaar door mogelijk, dus niet alleen tijdens het zomerseizoen. De kajaks, SUP’s en accessoires van Kajakomaten zijn volledig recyclebaar en geschikt voor zowel beginners als voor de meer ervaren sporters.  

We zijn bijna een beetje verrast door de enorme belangstelling. Het werd al snel duidelijk dat meer mensen de voorkeur geven aan het huren van SUP’s en kajaks bij de onbemande stations dan bij de bemande. Dit komt omdat het systeem eenvoudig en flexibel is. Je haalt je kajak op en levert hem weer af op elk moment van de dag,” aldus Richard Öhman, oprichter van KAJAKOMAT door Point 65 Zweden.

Na een testperiode en een introductie in het voorjaar van 2021 is de kajakomaat deze zomer 2022 overal in Zweden boekbaar. First Camp, de grootste campingketen van Zweden, heeft ze op een groot aantal campings geplaatst. Deze zomer zijn ook, voor het eerst buiten Zweden kajakomaten geopend. Op de handige kaart op de website van Point 65 zie je waar je alle kajakomaten vindt. Nog even en heel Europa staat er vol mee!

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!