MSC

MSC Cruises benoemt Country Manager voor de Benelux

MSC Cruises heeft Frank Van den Steen aangesteld als Country Manager voor de Benelux. In Nederland is hij de opvolger van Erik Schuffel, die vorig jaar zomer bij MSC vertrok. Van den Steen werkte voorheen 29 jaar bij Lufthansa Group in diverse commerciële- en managementfuncties.

Met de aanstelling van Van den Steen wil MSC haar leidende positie in de Belgische- en Luxemburgse markt versterken en haar aandeel in de Nederlandse cruisemarkt vergroten. ‘Frank Van den Steen zal MSC Cruises in de Benelux aansturen als één sterke entiteit voor deze drie landen. Dat zal leiden tot meer harmonisatie op het gebied van communicatie en marketing, én tot meer flexibiliteit voor de cruisereizigers zelf’, zegt MSC. ‘We kijken ernaar uit dat Frank Van den Steen de Belux- en Nederlandse teams zal leiden naar nog meer succes en harmonie’, zegt Achille Staiano, VP Global Sales bij MSC Cruises. ‘Vanuit het centrale kantoor in Brussel zullen we onze manier van werken onderling afstemmen en vereenvoudigen, rekening houdend met de culturele verschillen tussen de drie landen. Dat brengt heel wat voordelen met zich mee, waaronder harmonisatie van beleidsstrategieën voor de eindconsument, zoals meer mogelijkheden voor vluchten en vertrekken in België en Nederland. Ook reisbureaus kunnen rekenen op een nog flexibelere en persoonlijke service, met ruimere openingsuren van onze callcenters.’

Van den Steen zegt ernaar uit te kijken om tot de MSC-familie toe te treden. ‘Ik verheug me erop om samen met onze partners in de drie landen de commerciële doelstellingen te behalen. We brengen de Benelux-organisatie onder één management en harmoniseren waar dat mogelijk en zinvol is. Natuurlijk behouden we onze lokale aanwezigheid zowel in België als in Nederland, met respect voor de verscheidenheid van de markten.’

Frank Van den Steen kent de Benelux-markt erg goed. De afgelopen 29 jaar had hij commerciële- en leidinggevende functies bij de Lufthansa Group, in België, Nederland en Finland. In 2009 stapte hij over naar Londen om sales manager te worden voor British Midland International. Twee jaar later keerde hij terug naar Lufthansa als algemeen directeur Noord-Afrika, Malta en Senegal, gevestigd in Tunesië. In 2015 verhuisde hij naar Caïro, toen zijn regio zich uitbreidde met Egypte, het Nabije Oosten en Turkije. In 2019 lonkte vervolgens het hoofdkantoor in Frankfurt om de wereldwijde implementatie van verkooptools te beheren en later, tijdens de Covid-19-pandemie, een B2B-kredietoplossing op te zetten.

Van den Steen (1966) is geboren in Wetteren, België, en behaalde een bachelor Tourism Management aan het Coloma-instituut in Mechelen. In zijn vrije tijd verkent hij graag de wereld en leeft hij zich sportief uit met wandelen, fietsen, kitesurfen en zwemmen.

Foto: Frank Van den Steen (Foto MSC Cruises/Horiz Alex Harris, Shooting Break Photography).

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!