Vakantie Awards 2024: en de winnaars zijn…

Tijdens het Reisgala in Hart van Holland in Nijkerk zijn zaterdagavond 27 januari de Nederlandse Vakantie Awards 2024 uitgereikt.

Met meer dan 500 gasten was het gala tot de laatste stoel uitverkocht. Daarmee was editie 2024 nog drukker dan die van vorig jaar.

De jaarlijkse uitreiking van de felbegeerde Vakantie Awards, ook wel bekend als de Oscars van de Nederlandse reiswereld, was een van de hoogtepunten van het event. Naast awards in 33 categorieën waren er ook de Award voor Travel Talent of the Year, de Lifetime Achievement Award en werd de Travel Personality of the Year 2023 bekendgemaakt. Nieuw was de Award voor Sales Person of the Year. De awards warden uitgereikt door Tom van Apeldoorn van TRAVel Media.

Travel Talent
Aaliyah Windster, sales executive Europe bij de Aruba Tourism Authority, werd uitgeroepen tot Travel Talent of the Year 2024. Goedgehumeurd, erg enthousiast en collegiaal. Dat zijn enkele kwalificaties die kenmerkend zijn voor het Travel Talent van 2024, aldus de jury. Gastvrijheid en reizen zitten in de genen van deze winnaar. Haar collega’s omschrijven haar als ´een warm, spontaan, doelgericht, vriendelijk en vooral professioneel individu die grote hoogten zal bereiken in haar carrière´.


Foto: Aaliyah Windster.

Nieuw: Sales Person
Een nieuwe categorie dit jaar is de Sales Person of the Year Award. Deze ging naar Rutgher Verstrepen, salesmanager van Corendon. Collega´s omschrijven hem als ´sociaal vaardig, kan goed luisteren, is overtuigend, commercieel en creatief, een bruggenbouwer die zich makkelijk aan de situatie aanpast´.
De winnaar gaat echt ´aan´ als het verschil kan worden gemaakt, is zacht op de mens en de relatie maar ook fair en hard op de inhoud. ´Oprechtheid en vertrouwen zijn voor deze persoon van groot belang. ´What you see is what you get´, geldt voor deze winnaar.´ En of dat nog niet genoeg is, volgen kwalificaties als resultaatgericht, open-minded, initiatiefrijk en attent.


Foto: Rutgher Verstrepen.

Travel Personality
De titel Travel Personality of the Year 2024 ging naar Marc van Deursen, CEO van Prijsvrij Vakanties & D-reizen. De jury: ‘De winnaar ademt ondernemerschap en ziet kansen en mogelijkheden waar anderen die niet zien. De combinatie van visie, het lef om risico’s te dúrven nemen en de ongelofelijke drive maken dat deze persoon al jaren buitengewoon succesvol is. Strategische plannen en het aantrekken van nieuw talent doet hij uitsluitend op zijn intuïtie. De mensen om hem heen beschrijven hem als een gevoelsmens en iemand met een groot hart voor de mensen om hem heen. Binnen de organisatie inspireert de winnaar en biedt hij zowel ervaren als onervaren medewerkers de kans te groeien en ontwikkelen.’


Foto: Marc van Deursen.

Lifetime Achievement
Steven van der Heijden, die recent afscheid nam als CEO van Corendon, werd beloond met de Lifetime Achievement Award 2024. Deze award wordt alleen uitgereikt als daar aanleiding toe is, en die is er. Na een lange loopbaan van 38 jaar, waarin hij aan het roer stond van toonaangevende reisbedrijven, heeft Van der Heijden begin januari zijn functie als CEO van Corendon overgedragen aan Gunay Uslu. Hij is nu lid van de vijfkoppige directie in een non-statutaire rol.

‘De winnaar van deze prestigieuze award kent het reisvak als geen ander en tot in detail’, aldus de jury, die uitsluitend positieve kwalificaties voor Van der Heijden had. Een kleine greep: ‘Een brede algemene ontwikkeling, strategisch, altijd goed geïnformeerd, behendig in discussies, openhartig, neemt geen blad voor de mond, wars van ijdelheid en in het bezit van een branche-overstijgend inzicht’.

Na het officiële gedeelte, met de uitreiking van de awards en een viergangendiner, was het tijd voor muziek. De avond werd afgesloten met een spetterend optreden van OG3NE. De zussen & zangeressen Lisa, Amy en Shelley wonnen in 2014 het vijfde seizoen van The Voice of Holland en vertegenwoordigden Nederland op het Eurovisie Songfestival 2017. DJ Hilco zorgde als altijd voor een dansbare muzikale afsluiting van de avond. Daarmee bleef het nog lang onrustig in Nijkerk.

De awards op een rij:
1. Aangepaste vakanties: Buitengewoon Reizen
2. Activiteiten & excursies: TUI Experiences
3. Airlines Short Haul: Transavia
4. Airlines Long Haul: KLM
5. Airport services: Schiphol Parking
6. Attractieparken: Disneyland Paris
7. Autohuur: Sunny Cars
8. Autovakanties: ANWB Reizen
9. Avontuurlijke vakanties: Untamed Travelling
10. Beddenbanken: Bedsonline
11. Busvakanties: de Jong Intra Vakanties
12. Campingvakanties: Suncamp (ACSI)
13. Cruise agent: Captain Cruise
14. Cruisemaatschappij: Holland America Line
15. Groepsreizen: Sawadee Reizen
16. Hotels: RIU Hotels & Resorts
17. Innovation: Vuelandia
18. Luxe vakanties: Silverjet Vakanties
19. Riviercruises: Feenstra Rijn Lijn
20. Start-up: Airtrotter
21. Stedentrips: Sunair Vakanties
22. Sustainability: Avila Reizen
23. Technologie: Amadeus
24. Treinreizen: NS International
25. Vakantiehuizen: Interhome
26. Verkeersbureau: Aruba Tourism Authority
27. Verre reizen: Avila Reizen
28. Verre strandvakanties: TUI Nederland
29. Verzekeringen: Allianz Global Assistance
30. Wintersport: de Jong Intra Vakanties
31. Zonvakanties Griekenland: TUI Nederland
32. Zonvakanties Spanje: TUI Nederland
33. Zonvakanties Turkije: Corendon

Alle winnaars, van harte gefeliciteerd!

Dat het een geslaagde avond was, bewijzen de vele vrolijke foto’s. De eerste twee delen van het fotoverslag staan inmiddels online. Bekijk hier de winnaars van de Vakantie Awards, de afterparty met een optreden van OG3NE, de dansvloer met huis-DJ Hilco en veel meer. Het eerste deel van de foto’s is hier te zien. De fotograaf is Nils van Houts, in opdracht van TRAVel Media ©.

Foto boven: Steven van der Heijden met Tom van Apeldoorn, uitgever van TRAVel Media. (Foto’s Nils van Houts/TravMagazine).

Berichten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!