TUI-en-Riu-huiskamer-2022-2

TUI en Riu zijn klaar voor nieuwe seizoen

Onder het motto Ready for Take Off presenteerden TUI en Riu maandagavond 11 april een update van het aanbod voor komend zomerseizoen. Circa 120 reisagenten waren aanwezig in het Steigenberger Hotel op Schiphol-Oost.

Het was de eerste keer in twee jaar dat de gezamenlijke presentaties weer konden plaatsvinden. De ontvangst was als vanouds met een uitgebreid buffet en een drankje. Ook een prijsvraag ontbrak niet. Verdeeld over twee groepen kregen de bezoekers het laatste nieuws te horen. Eén zaal was ingericht als huiskamer, waar Heleen Vetten (TUI sales) als gastvrouw in een talkshow-achtige setting sprak met Rutgher Verstrepen (TUI sales), Christine Oey (Riu Hotels) en Kees Bukman (TUI fly Benelux).

Er was veel hotelnieuws te melden. De laatste aanwinsten van Time to Smile zijn Peperpot omgeving Paramaribo (Suriname), Chogogo Dive & Beach Resort Bonaire en Ohasis Tenerife, de tweede op Tenerife. Nieuw is Riu Baobab in Senegal, dat 8 april dit jaar zijn deuren opende. Het vijfsterren hotel ligt aan het strand op een uur van hoofdstad Dakar. De vliegtijd naar Senegal is ruim 5 uur.

Zanzibar
Ook nieuw is Riu Jambo (vier sterren) op Zanzibar, dat op 17 juni open gaat. Daarnaast is er het TUI Blue Bahari Zanzibar, met vijf sterren. Het resort voelt als een klein dorp. Er zijn twee keer per week rechtstreekse vluchten met KLM naar Zanzibar.

Andere eilanden zijn de Azoren, waar TUI fly zelf naartoe vliegt. In het voorseizoen 1 keer per week, in het hoogseizoen 2 keer per week. Het aanbod voor de Azoren bestaat onder andere uit island hoppen, groepsreizen en individuele reizen met auto.

Het Canarische eiland La Palma, dat recent werd getroffen door een vulkaanuitbarsting, is inmiddels weer opgestart met twee vluchten per week.

Nieuw is Riu Madeira, een vier sterrenhotel met 24 uur per dag all inclusive. Het hotel opent 29 april dit jaar zijn deuren.
Nieuw in het aanbod van TUI zijn de Rixos Hotels in Turkije, Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten. De keten valt bij TUI in de hoogste commissiecategorie A.
Daarnaast is er de samenwerking tussen TUI en de Paloma Hotels. Deze keten valt eveneens in categorie A.

Marokko
TUI fly vliegt deze zomer vanuit Nederland naar zowel Agadir als Marrakech in Marokko. Vanaf half juli vliegt TUI fly 1 keer per week van Amsterdam naar Agadir; vanaf eind april zijn er twee vluchten per week van Rotterdam naar Marrakech. Daarnaast vliegt TUI met Transavia tot en met eind april de route Amsterdam-Marrakech. Daarna zijn er drie vluchten per week met Transavia van Eindhoven naar Marrakech.

TUI heeft deze zomer veel aanbod in Marokko. In Marrakech valt 70 procent van het aanbod in categorie A; in Agadir valt 50 procent van het aanbod in categorie A.

TUI fly
Kees Bukman, bij TUI Benelux verantwoordelijk voor de planning van TUI fly en de inkoop bij andere airlines, gaf een toelichting op de soms noodzakelijke wijzigingen en annuleringen van vluchten. ‘We zijn ons er goed van bewust dat de agent het mag of moet uitleggen aan de klant wanneer een vlucht uitvalt. We proberen dat dan ook zoveel mogelijk te vermijden, maar dat lukt niet altijd, zeker niet in de laatste twee jaar.’

In de maanden mei tot en met september vliegen dagelijks ruim 50 toestellen voor TUI Benelux. Ruim 40 zijn afkomstig uit de eigen TUI-vloot, terwijl meer dan 10 worden ingehuurd bij vaste partners. ‘Klanten hebben vaak vragen wanneer ze niet met TUI fly vliegen, maar passagiers zijn in alle toestellen verzekerd van onze TUI service met een smile’, stelde Bukman.

TUI fly gaat het aantal vluchten naar Mexico en Jamaica uitbreiden. De frequentie naar Mexico wordt vanaf juli verhoogd van 2 naar 3 keer per week. Het aantal vluchten naar Jamaica gaat vanaf juli van 1 naar 2 keer per week.

TUI heeft de komende tijd diverse acties voor reisagenten, zoals 250 euro agentenkorting bij Legoland Billund resort, agententarieven bij TUI fly en studiereizen. Meer info op TUI Online.

TUI Experiences
Ali Chhaib en  Jeroen Bultinck (sales TUI Western Region) waren vanuit België gekomen om het aanbod van TUI Experiences uit te leggen. TUI Experiences biedt extra diensten als excursies, activiteiten, tickets en transfers in meer dan 100 landen. De verkoop daarvan is niet gekoppeld aan een TUI-boeking, stelde Chhaib. ‘In principe kun je voor elke klant een experience boeken, ook als die zijn reis niet bij TUI heeft geboekt.’

‘Een klant die naar New York gaat, wil meer dan alleen een vlucht en hotel. Die heeft een bucketlist van activiteiten die hij wil ondernemen. Die klant staat ervoor open om experiences te boeken.’ TUI Experience heeft meer dan 50.000 producten online staan. Met een knipoog voegde Chhaib toe: ‘We verkopen geen excursies naar juwelenfabriekjes of tapijtwinkels.’

TUI Sports
TUI Sports, ontstaan uit de marathonreizen die TUI sinds 2017 aanbiedt, doet het erg goed, stelde Marco van der Vlies, manager Groups, Incentives & Sport bij TUI. Naast marathons wereldwijd biedt TUI Sports ook Formule 1-reizen, die ‘waanzinnig populair’ zijn. Van de 23 races wereldwijd zijn er 20 bij de circuits uitverkocht, maar TUI heeft allotments gekocht. De reissommen bedragen gemiddeld 2.000 euro per persoon. De nieuwste tak van sport bij TUI Sports is golf. De Canarische Eilanden, Portugal, Madeira en Turkije zijn populaire bestemmingen om te golfen.

TUI en Riu hebben deze maand nog drie bijeenkomsten bij andere luchthavens: Groningen (13 april), Rotterdam (19 april) en Eindhoven (20 april). Ook hiervoor is de belangstelling groot, met circa 100 aanmeldingen per luchthaven.

Foto boven (vlnr): Heleen Vetten (TUI sales), Rutgher Verstrepen (TUI sales), Christine Oey (Riu Hotels) en Kees Bukman (TUI fly Benelux).

Foto: TUI en Riu trekken volle zalen bij eerste presentatie.

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!