2928-cda2bc5bafdfba4e61c84c4a7b9c39ac

TUI lanceert wintersportreizen per nachttrein

TUI introduceert in samenwerking met GreenCityTrip de TUI Ski Express! Vanaf december rijdt deze nachttrein naar de Oostenrijkse wintersportadressen. Sinds mei van dit jaar biedt TUI naar zes bestemmingen al stedentrips aan per nachttrein.

Het aanbod treinreizen wordt dus fors uitgebreid komende winter. ‘Naast het vliegtuig en de auto, wordt de trein steeds populairder als vakantievervoermiddel. TUI heeft haar samenwerking met GreenCityTrip uitgebreid van stedenreizen naar wintersport. De komende winter, vanaf 23 december tot en met 31 maart, rijdt er elke vrijdag een nachttrein naar de Oostenrijkse wintersportplaatsen. Een directe verbinding – zonder overstappen naar de winterbestemming – is voor veel reizigers zeer welkom, aldus TUI.

Uit onderzoek onder klanten van TUI, blijkt dat slechts 8% nu met de trein naar het wintersportadres reist, maar dat 87% interesse heeft in een rechtstreekse treinverbinding. Die interesse beperkt zich niet tot één doelgroep, maar geldt zowel voor jongere als oudere reizigers en voor zowel stellen als gezinnen. Als belangrijkste redenen voor de belangstelling worden genoemd gemak, gezelligheid en duurzaamheid. Met de (nacht)trein naar de wintersportbestemming is een uitstekende manier om relaxed op reis te gaan en om tegelijkertijd voor een duurzamere manier van reizen te kiezen. Ook een recent onderzoek van de site wintersport.nl van de Nederlandse Ski Vereniging, gaf aan dat veel wintersporters nu nog met de auto gaan, maar dat de trein aan populariteit wint. Deze nieuwe directe nachttreinverbinding zal daar zeker aan bijdragen.

Arjan Kers, general manager TUI Nederland: ‘Voor een aantal bestemmingen is de trein een mooi alternatief vervoermiddel. Vakantiegangers willen vooral comfortabel en gemakkelijk reizen, het is aan ons om dat bij elkaar te brengen. En het moet niet blijven bij goede intenties en mooie woorden, maar we moeten onze reizigers een concreet aanbod doen. Ik zie de TUI Ski Express als een zeer waardevolle aanvulling op ons aanbod wintersportreizen.’

Hessel Winkelman en Maarten Bastian van GreenCityTrip: ‘Na de start van een succesvolle samenwerking begin van de zomer, zijn we heel blij om met TUI, wintersport per nachttrein groot in de markt te zetten. Wij zijn er van overtuigd dat er veel belangstelling is, een grote partner als TUI maakt dat we het samen bereikbaar maken voor veel wintersporters’.

De TUI Ski Express vertrekt vanaf Amsterdam en rijdt via Utrecht dan rechtstreeks door naar Oostenrijk. De trein komt bij Wörgl Oostenrijk binnen en splitst zich daar in een route naar Tirol en naar het Salzburgerland, waarna de trein bij diverse populaire wintersportplaatsen stopt.

De klant vertrekt op vrijdagavond en wordt zaterdagochtend wakker in de bergen. De skipas is inbegrepen bij de wintersportreizen van TUI.

De TUI Ski Express is vanaf deze week te boeken via alle verkoopkanalen van TUI; zowel online, via de TUI reiswinkels, de zelfstandig reisadviseurs en de ANVR-reisbureaus. Meer gedetailleerde informatie vind op deze pagina.

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!