Van ’s werelds langste zipline over het water tot een futuristische tuin

Tips voor Oman

In Oman kunnen groepen zich onderdompelen in een wereld van 1001 Nacht. Deze bestemming op het Arabische schiereiland scoort niet alleen hoog op authenticiteit en landschappelijke en culturele diversiteit, maar ook bij innovaties in de infrastructuur voor evenementen, incentivereizen, conferenties en tentoonstellingen – van de langste tokkelbaan ter wereld over het water tot een evenemententerrein met een grote biodiversiteit vlak voor de hoofdstad Muscat en een interactief museum.


V.l.n.r. botanische tuinen © Oman Botanic Garden, Zipline in Musandam © OMRAN Group, Oman Across The Ages Museum © Ministry of Heritage & Tourism Sultanate 

Spanning en sensatie gegarandeerd op ’s werelds langste overwater-zipline 

In de Omaanse exclave Musandam is de langste overwater-zipline ter wereld geopend (erkend door het Guinness World Records). Op de 1.800 meter lange dubbele zipline van het Oman Adventures Center zweef je met z’n tweeën zij-aan-zij parallel aan de berg Jebel Fitt over de schilderachtige kust van de Wilayat van Khasab, waarbij gemakkelijk snelheden tot 80 kilometer per uur worden bereikt. Een avontuur met een adrenalinekick die onvergetelijk zal zijn! Het ziplineproject maakt deel uit van een adventure-centrum dat door natuur en ontdekking te combineren indrukwekkende ervaringen biedt aan deelnemers van incentive reizen. Verdere plannen voor de regio Musandam omvatten nieuwe wandelpaden en mountainbikeroutes die ook in de incentive-pogramma’s kunnen worden geïntegreerd.

Zonder transfer: hier ervaren MICE-groepen de diverse natuurlijke landschappen van het Sultanaat op één plek

Over de voetsporen van de natuurfenomenen van Oman wandelen MICE-groepen vanaf 2024 door ’s lands nieuwe Botanische Tuin. De Oman Botanic Garden (OBG), die momenteel wordt aangelegd, wordt de eerste in zijn soort op het Arabische schiereiland en ligt op ongeveer 20 kilometer van de luchthaven van Muscat. Het doel is om een van internationaal belang centrum voor wetenschap, onderwijs en toerisme te creëren, waarbij het uitwisselen van kennis een belangrijke peiler is. Het veelzijdige botanische erfgoed van het Sultanaat, met meer dan 1400 inheemse plantensoorten, wordt in het OBG gepresenteerd in hun natuurlijke habitats. Zo kunnen de deelnemers alle natuurlijke landschappen van Oman op één plek ontdekken – van valleien (wadi’s) tot zandwoestijnen en de seizoensgebonden nevelwouden van Dhofar tot jeneverbesbossen en dorre zoutvlakten. Ook de traditionele irrigatiesystemen van het land – de aflaj, opgenomen in de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan en als bijzonder geavanceerd bekend staan –  worden in de tuin getoond. In combinatie met dadelpalmbomen en andere gecultiveerde planten worden leerzame verhalen verteld over de cultuur en landbouw van de Omani’s.

Bij het ontwerp, de aanleg en de exploitatie van de tuin is duurzaamheid de belangrijkste drijfveer. Zo heeft het OBG-team voor de uitvoering van het project wereldwijd toonaangevende bedrijven als Arup, Grimshaw en Haley Sharpe Design gekozen, ingenieurs-, architectuur- en interpretatiebureaus die gespecialiseerd zijn in duurzaamheid. De plantensoorten van het Sultanaat worden in de Botanische Tuin uitvoerig gedocumenteerd, gekweekt en beschermd – bijvoorbeeld door innovatief onderzoek en boeiende tentoonstellingen. Binnen OBG zullen verschillende ruimtes beschikbaar zijn voor evenementen, tentoonstellingen, conferenties en incentive reizen- van flexibele ruimtes tot een amfitheater en conferentiezalen tot uitgebreide buitenruimtes voor creatieve concepten.

Nieuwe openingen: Oman Across Ages Museum en het St. Regis Hotel Al Mouj

Het in maart geopende Oman Across Ages Museum nabij de oasestad Nizwa neemt de bezoeker mee op een reis door het verleden en het heden van het Sultanaat en biedt ook middels exposities over de ambities van het land een kijkje in de toekomst. Door middel van interactieve audiovisuele verhalen creëert de 9.000 vierkante meter grote ruimte een onderhoudend en tegelijkertijd leerzaam museumbezoek. Een multifunctionele zaal van 1.200 vierkante meter, een auditorium met 319 plaatsen en het Idea Lab met smart screens en een capaciteit van maximaal 50 deelnemers behoren samen met het Museumplein van 3.000 vierkante meter als mogeljke locaties voor lunch- en dinerevenementen.

In de populaire wijk Al Mouj van Muscat met zijn vele restaurants en entertainmentaanbod opent het Amerikaanse luxehotel St. Regis eind dit jaar een pand aan het strand met 269 suites en uitzicht op de golfbaan. De eventfaciliteiten van het hotel omvatten vier conferentiezalen van maximaal 63 vierkante meter en een grote balzaal met een capaciteit voor maximaal 940 gasten.

Forse investeringen in toerisme

Het Sultanaat bevordert de groei van het toerisme tot 2025 door het ondersteunen van 360 projecten met een totaal investeringsvolume van meer dan vijf miljard euro. De investeringen zijn gericht op economische aspecten – ook ter ondersteuning van kleine en middelgrote ondernemingen en lokale gemeenschappen – en op het volledig benutten van het potentieel van het Sultanaat door diversificatie van het toeristisch aanbod. De projecten variëren van een dozijn geïntegreerde toeristische complexen, de ontwikkeling van het accommodatieaanbod van prestigieuze internationale hotelmerken tot de bevordering van pensions die in liefdevol gerestaureerde traditionele huizen hun deuren openen voor, alsmede werkzaamheden aan cultureel erfgoed, forten en historische monumenten.

Geïnteresseerden kunnen zich van morgen tot en met donderdag op IMEX 2023 in Frankfurt laten informeren over Oman. Het Oman Conventie Bureau is aanwezig op standnummer E620.

Voor meer informatie over Oman: zie www.experienceoman.om 

Berichten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!