Mural_Kids_Photoshoot_34-medium-1030x686

Verrassend Fargo in North Dakota

De stad Fargo-Moorhead zal je verrassen – je vindt er geen bergen of stranden, maar ook weinig toeristen. De stad geeft je geen standaard vakantie. Fargo-Moorhead ligt op de grens van twee staten en midden in de prairielanden. Tot in de weide omgeving is Fargo de stad voor kunst, cultuur, heerlijke restaurants, entertainment en nachtleven. Als je houdt van rare, authentiek Amerikaanse, stadjes, dan zit je goed in Fargo.

Eén van de vriendelijkste plaatsen in de VS
Met 245.000 inwoners, meer dan 220 restaurants, honderden kroegen en barretjes, 17 bierbrouwerij hotspots, meer dan 15 musea en kunstgallerijen en talloze sportevenementen biedt Fargo genoeg entertainment aan reizigers. En de locals staan bekend om hun gastvrijheid.. hier heerst het dorpse gevoel, waarbij passanten naar je lachen of knikken op straat of in de lift!

Cultuur en geschiedenis
In Fargo vindt je nog veel terug van de eeuwenoude pioniersgeschiedenis en de Scandinavische cultuur van de oorspronkelijke pioniers. Zo vind je er een Noorse staafkerk, een Vikingschip, een authentiek pioniersdorpje Bonanzaville en verschillende typisch Scandinavische gerechten. In Fargo staat het grootste museum van North Dakota, het Plains Art Museum, maar je vind er ook veel kunstgalerijen, studio’s en kunstcollectieven. Van bierblikjes tot elektriciteitshuisjes en gebouwen in het centrum van de stad zijn onder handen genomen door lokale kunstenaars. Ben je met het gezin op reis? Bezoek dan ook de Red River Zoo en het Fargo Air Museum, waar je hele bijzondere oorlogsvliegtuigen vindt (en het eerste gemotoriseerde vliegtuig van de gebroeders Wright!) en de beruchte Woodchipper uit de Hollywoodfilm FARGO.

North of Normal
Als je in Fargo bent, moet je ’s avonds de stad in. Doordat de gemiddelde leeftijd van de inwoners 30,5 jaar is, is er een levendig nachtleven ontstaan. Van comedyclubs en pub quizzen tot karaoke bars; je hebt er altijd een leuke avond! Recent werd Fargo benoemd als ‘Silicon Prairie’ door de vele jonge hightech bedrijven die zich hier vestigen. Zo zit hier de tweede grootste Microsoft campus ter wereld en wordt hier een jaarlijkse topconferentie gehouden over de technologische ontwikkelingen van drones. In plaats van de gebaande paden, kies een keer voor het noorden (North of Normal is Fargo’s slogan). Voor een stad in het midden van de prairie en het oude wildwesten, tussen meer dan 10.000 meren. De vriendelijke en een beetje rare locals van Fargo ontvangen je graag!

Lees hier meer over Fargo.

      

Foto’s: Visit Fargo-Moorhead

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!