shutterstock_1127000108

8 dingen om te zien en doen in Theodore Roosevelt National Park

North Dakota kent naast diverse state parks ook een nationaal park. Het is het enige nationale park in Amerika dat naar een persoon is genoemd, voormalig president Theodore Roosevelt.

Het park ligt nabij Medora en Watford City en biedt bezoekers prachtige natuur en wildlife. Aanrader is om de Badlands van Theodore Roosevelt National Park bij zonsondergang te bekijken wanneer de laatste zonnestralen een prachtig kleurenspel tonen.

Bezoekers aan Theodore Roosevelt National Park vinden er ruige landschappen en diverse recreatieve mogelijkheden. Hieronder benoemen we 8 leuken dingen om te doen in dit bijzondere nationale park.

Interpretive panel in front of Painted Canyon scenic view

1. PAINTED CANYON VISITOR CENTER

Bezoekers krijgen hun eerste echte glimp van de Badlands te zien vanaf het uitzichtpunt bij het Painted Canyon Visitor Center aan Interstate 94, ten oosten van Medora. De canyon strekt zich uit zover het oog reikt in de ruige North Dakota Badlands.

Teddy's Cabin by Katherine Plessner

2. MALTESE CROSS RANCH CABIN

Op aandringen van Theodore Roosevelt werd de Maltese Cross Ranch Cabin, nu bij de ingang van het park, gebouwd in de winter van 1883-84. De Maltese Cross Cabin stond oorspronkelijk ongeveer zeven mijl ten zuiden van Medora in het beboste bodemland van de Little Missouri River. 

Prairie dog at Theodore Roosevelt National Park

3. PRAIRIE DOG TOWN

Hoewel er op veel plaatsen in het nationale park ‘stadjes’ van prairiehonden te vinden zijn, is het eerste stadje dat je tegenkomt langs de weg, vlak nadat je het park binnenkomt, in de buurt van Skyline Vista. Prairiehonden communiceren met elkaar door een aantal geluiden die ‘blaffen’ of ‘yelpen’ worden genoemd.

Bison traffic jam at Theodore Roosevelt National Park

4. SCENIC LOOP DRIVE

Een belangrijk kenmerk van het zuidelijke deel is de verharde, 36 mijl lange Scenic Loop Drive met haltes en borden die uitleg geven over enkele van de historische en natuurlijke kenmerken van het park. Er is veel wild langs de route die door een groot deel van het zuidelijke deel loopt.

Elkhorn Ranch gate

5. ELKHORN RANCH SITE

In 1884 vertrok Theodore Roosevelt naar de Badlands na de dood van zijn vrouw en moeder op dezelfde dag. Op zoek naar eenzaamheid begon hij een tweede ranch en noemde die de Elkhorn Ranch. De geïsoleerde plek diep in de Badlands is niet gemakkelijk te vinden, maar er is een kaart met de locatie. Afgezien van de bewegwijzering is er weinig van de locatie overgebleven. 

Theodore Roosevelt North Unit Scenic Byway

6. THEODORE ROOSEVELT NATIONAL PARK NORTH UNIT SCENIC BYWAY

De 14 mijl lange Theodore Roosevelt North Unit Scenic Byway biedt de kleurrijke North Dakota Badlands als een schilderachtige achtergrond met zijn weidse vergezichten van een van de laatste overblijfselen van wildernis in de noordelijke Great Plains. Theodore Roosevelt National Park herdenkt de 26e president voor zijn blijvende bijdragen aan het behoud van onze natuurlijke hulpbronnen. Bezoekers krijgen een unieke kans om wilde dieren te bekijken. In het park vindt u een open prairie, loofbossen, bizons, andere wilde dieren en de Little Missouri River.

Sunset view of Oxbow Overlook

7. OXBOW OVERLOOK

Het laatste uitkijkpunt langs de scenic byway biedt een schitterend panoramisch uitzicht op de Badlands en op een oxbow in de Little Missouri River, die zich een weg baant door de met bomen omzoomde riviervallei.

Downtown Medora has old west charm

8. MEDORA

Het kleine Badlands stadje Medora is de toegangspoort tot de South Unit van Theodore Roosevelt National Park. Maar het is meer dan dat; een Old West cowtown met paardrijtochten, moderne musea, het hypermoderne Burning Hills Amphitheatre, luxe logies en primitief kamperen.

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!