shutterstock_1773758948

Curaçao verlossen van plastic afval

Het verwerken van plastic en aluminium-afval tot nieuwe producten. Dat is het doel van een nieuw initiatief van de TUI Care Foundation op Curaçao. Er is haast geboden, want de stortplaats heeft zijn grenzen bereikt.

Op het Caribische eiland wordt meer plastic afval geproduceerd dan momenteel kan worden verwerkt. De overbelaste stortplaats zal naar verwachting in 2025 zijn capaciteitslimiet bereiken, aldus TUI Care. 

De TUI Care Foundation, de sociale onderneming Green Phenix en vertegenwoordigers van Mambo Beach hebben hun krachten gebundeld in een initiatief ‘om Curaçao te verlossen van plastic afval’. Afval langs de Mambo Boulevard wordt nu ingezameld en naar een recyclingbedrijf gebracht waar het plastic afval wordt verwerkt tot nieuwe producten. De mensen die in de fabriek werken, geven toeristen een rondleiding om hen bewust te maken van het wereldwijde probleem van de plasticvervuiling.

Volgens TUI Care produceert Mambo Beach elke dag grote hoeveelheden afval. In het verleden werd het afval niet gesorteerd en belandde het op een stortplaats. De sociale onderneming Green Phenix sorteert meer afval in vuilnisbakken op het eiland om voorwerpen uit te sorteren die kunnen worden gerecycleerd, vooral na strandfeesten.

Het project maakt deel uit van het nieuwe Destination Zero Waste-programma van de TUI Care Foundation, dat tot doel heeft de wereldwijde stortvloed aan plastic te bestrijden door lokale gemeenschappen en toeristen aan te moedigen actie te ondernemen tegen plasticvervuiling.

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!