KLM-premium-comfort-2022-2

KLM start uitrol nieuwe Premium Comfort klasse

De uitrol van de voor KLM nieuwe klasse ‘Premium Comfort’ is begonnen. Gisteren vertrok de eerste officiële KLM-vlucht met de nieuwe cabineklasse aan boord naar New York.

De nieuwe CEO Marjan Rintel nam een kijkje neemt bij het gloednieuwe product, zo laat zij op Linkedin weten. ‘Premium Comfort wordt in eerste instantie ingezet op Noord-Atlantische bestemmingen. Later wordt dit uitgebreid naar andere intercontinentale bestemmingen, zoals Delhi, Panama City en Dar es Salaam’ maakte KLM desgevraagd bekend.

De nieuwe klasse werd in mei 2022 aangekondigd als een tussencabine die meer ruimte, luxe, servicemogelijkheden, comfort en privacy biedt dan Economy Class, tegen lagere prijzen dan World Business Class. Met de nieuwe Premium Comfort Class kan KLM beter inspelen op de wensen en behoeften van vakantiegangers en zakenreizigers.

Premium Comfort is een geheel nieuwe inflightklasse met een eigen cabine, een nieuw type stoelen en onderscheidende service- en cateringconcepten. Afhankelijk van het type vliegtuig varieert de capaciteit van de Premium Comfort Class van 21 tot 28 stoelen, die breder zijn dan de standaardstoelen, meer beenruimte, een groter scherm en een voetensteun bieden. Premium Comfort-stoelen kunnen ook verder achterover leunen dan Economy Class-stoelen. De herinrichting van vliegtuigcabines wordt uitgevoerd door specialisten van KLM Engineering & Maintenance op Amsterdam Airport Schiphol.

Horeca
Premium Comfort heeft ook een onderscheidend horecaconcept. Op intercontinentale vluchten worden één of twee warme maaltijden geserveerd, afhankelijk van de duur van de vlucht. Er is altijd keuze uit vlees-, vis- of vegetarische gerechten. Na de maaltijd krijgen de passagiers koffie, thee, likeur en ijs aangeboden. Tussen de maaltijden door worden ook diverse snacks en cocktails geserveerd, die grotendeels zullen worden geselecteerd uit degene die voorheen populair waren in World Business Class.

Onderhoud
De Premium Comfort Class-ervaring begint op de luchthaven, waar passagiers flexibelere bagageregelingen en SkyPriority-privileges krijgen, inclusief preferentieel inchecken en instappen.

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!