shutterstock_175050233

Tips voor Yellowstone in de winter

In Yellowstone National Park is op 15 december officieel het winterseizoen gestart. Het seizoen loopt tot half maart, waarna ze de sneeuw beginnen te ruimen zodat de wegen rond half april weer helemaal open kunnen. Graag delen we 10 tips over een bezoek aan het park in de winter.

 1. De meeste wegen zijn gesloten voor auto’s. Check de actuele wegenkaart voor vertrek.
 2. Old Faithful kan alleen bezocht worden met begeleidde tochten. Ook andere rondleidingen en activiteiten worden aangeboden door geautoriseerde bedrijven.
 3. Diensten zijn beperkt en veel faciliteiten gesloten. Controleer daarom van tevoren de openingstijden. Tank genoeg brandstof en neem extra eten en water mee.
 4. Kamperen en overnachten kan in de Old Faithful Snow Lodge en Mammoth Hotel. Maak reserveringen zo ver van tevoren mogelijk. Je kunt ook in de nabijgelegen omgeving verblijven. Mammoth Hot Springs is de enige camping in het park die het hele jaar door geopend is.
 5. Wintertemperaturen variëren van -20°C tot -5°C gedurende de dag. Temperaturen onder het vriespunt komen vaak voor, vooral ‘s nachts en op hoge hoogtes. Controleer de weersomstandigheden, pak de juiste kleding en uitrusting in en lees de veiligheidstips voor de winter.
 6. Benader of voer geen dieren. Houd 91 m. van beren en wolven en 23 m. afstand van alle andere wilde dieren. Dieren hebben voorrang, dus stop totdat ze gepasseerd zijn.
 7. Blijf op de promenades. Door de combinatie van en hitte en kou is de grond naast de promenade erg dun. Hierdoor vallen mensen snel in de thermische bassins of warmwaterbronnen. Met sneeuw bedekte promenades kunnen glad zijn, vooral in de buurt van thermische gebieden. Draag tractiehulpmiddelen over schoenen of laarzen.
 8. Bescherm uzelf en anderen. In overeenstemming met de CDC-richtlijnen zijn alle bezoekers, ongeacht hun vaccinatiestatus, verplicht om een masker te dragen binnen openbare ruimtes, op sneeuwcoachtochten en in drukke buitenruimtes.
 9. Verbeter uw ervaring. Download de gratis National Park Service-app (en offline inhoud) voor aankomst.
 10. Connectiviteit is beperkt. Waarschijnlijk is er geen mogelijkheid om oproepen of sms-berichten te ontvangen, ook niet in de weinige gebieden waar wel mobiele ontvangst is.

Glacier National Park is al druk bezig met de plannen voor 2022. Van 27 mei tot 11 september moet een ticket worden getoond om toegang te krijgen tot delen van het park. Het is niet het eerste jaar dat het park een ticketsysteem aankondigt. Vorig jaar was hier al een pilot voor ingevoerd, om zo de hoge verkeersvolumes binnen het park te beheren.

Het park laat ook weten dat er komende zomer wederom wegen zullen worden gelegd, voornamelijk tussen het bezoekersgebied van Apgar bij de westelijke ingang en Lake McDonald Lodge. Houd rekening met wegafsluitingen en vertragingen in de nacht. Meer info hierover volgt op www.nps.gov.

Zie hieronder een volledig overzicht van het ticketsysteem.

Overzicht tickets Glacier National Park 2022

Uitzonderingen

Bezoekers met reserveringen voor accommodatie, camping, vervoer of commerciële activiteiten (zoals een Red Bus tour of boottocht) binnen de GTSR-corridor kunnen hun reservering gebruiken als toegang in plaats van een ticket van $ 2 aan te moeten schaffen.

*Een Going-to-the-Sun Road Ticket is niet vereist bij de St. Mary Entrance voordat de

Going-to-the-Sun Road volledig open is, meestal eind juni. Zodra de weg helemaal opengaat naar Logan Pass, zijn tickets tot 11 september 2022 wel vereist bij de St. Mary Entrance.

Andere toegangspunten tot Glacier

Voor toegang tot GNP bij Many Glacier of Two Medicine heb je alleen een parkpas nodig.

In aanmerking komende passen

Glacier National Park passen

 • Privévoertuig 7-daagse pas – $ 35
 • Motor 7-daagse pas – $ 30
 • Glacier National Park Jaarpas – $ 70

American the Beautiful passen

 • Jaarlijks – $ 80
 • Every Kid in a Park Annual 4th Grade Pass
 • Jaarpas voor militairen – gratis
 • Jaarlijkse of levenslange seniorenpas – $ 20 of $ 80
 • Toegangspas – Gratis
 • Vrijwilligerspas – Gratis

Lees hier het officiële persbericht van Glacier National Park.

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!