Rotterdam-Airport-2022-2-

TUI fly verplaatst deel vluchten naar Rotterdam en Luik

TUI verplaatst komende zomer een deel van zijn vluchten met TUI fly van Schiphol naar regionale luchthavens. TUI wijkt uit naar de luchthavens Rotterdam The Hague Airport en Luik Airport en verplaatst wekelijks diverse vluchten naar beide luchthavens.

´Er is, naast het dichtbij gelegen Rotterdam, gekozen voor het net onder Maastricht gelegen Luik, omdat daar de benodigde ruimte beschikbaar is, in zowel slots als openingstijden´, schijft TUI maandag aan reizigers. Ruime openingstijden zijn noodzakelijk om twee vluchten op één dag te kunnen uitvoeren met hetzelfde toestel, bijvoorbeeld naar Ibiza én Gran Canaria. Bovendien heeft TUI reeds een bestaande operatie vanuit Luik en is daardoor bekend met de situatie en mogelijkheden ter plaatse. Daarnaast kan TUI daar haar klanten met eigen personeel ondersteuning bieden.

Groningen Eelde Airport was een interessante optie, maar heeft ook beperkingen in openingstijden. ´Zowel TUI als de directie van Groningen Eelde Airport hebben meermaals en nadrukkelijk het verzoek bij de autoriteiten neergelegd om in deze uitzonderlijke situatie tijdelijk meer ruimte te geven. Helaas is op deze verzoeken geen akkoord gegeven.´

TUI liet vorige week al weten dat géén vluchten van TUI fly worden geannuleerd als gevolg van de chaos op Schiphol. Iedereen die al geboekt heeft en met TUI fly vliegt, kan op vakantie, meldde TUI, dat eraan toevoegde dat de meeste vliegvakanties nog steeds vanuit Amsterdam zouden vertrekken. TUI kondigde daarbij al aan dat deze zomer vluchten worden ingezet vanaf regionale luchthavens voor dat deel van de reizigers dat niet meer vanaf Schiphol mag vertrekken. (Foto TravMagazine).

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!