Jeroen-Otto-en-Suzanne-Goossen-3

TUI & Friends speciaal voor de reisagent

Met 200 reisagenten van de TUI shops en TUI at Home en met medewerking van 30 partners houdt TUI de eerste editie van het TUI & Friends Event in het hoofdkantoor van TUI in Rijswijk. Verspreid over drie avonden worden op het TUI & Friends Event bijna 650 agenten verwacht. Het event is uitsluitend bedoeld voor de medewerkers van de eigen TUI reisbureaus en de ZRA’s van TUI at Home.

De laatste keer dat TUI een dergelijk event hield, was pre-corona, in 2019 in Vianen. Ditmaal was voor het eigen hoofdkantoor gekozen, met drie bijeenkomsten op rij. ‘We spelen een thuiswedstrijd’, verklaarde general manager Arjan Kers.

De agenten kunnen in groepjes langs presentaties van partners en plenaire sessies bezoeken van de Jong Intra Vakanties, Silverjet en Disney. Twee foodtrucks verzorgden een Italiaans diner. Ook voor een drankje werd gezorgd en het event werd afgesloten met een prijsvraag.

Met het event wil TUI de eigen agenten nader kennis laten maken met het product van de 50 partners waarmee wordt samengewerkt. Voorheen verkochten de reisbureaus en ZRA’s van TUI vooral het aanbod van TUI zelf en werd product van derden verkocht wanneer dat aanvullend op het eigen aanbod was.

Deuren
TUI heeft de deuren echter meer geopend voor derden leveranciers, zegt Suzanne Goossen, Head of Retail van TUI Nederland. ‘Dat wil niet zeggen dat TUI niet nog steeds het belangrijkste product is, maar we zoeken verbreding van het aanbod. In veel winkels is het aandeel TUI zo groot dat groei bijna niet mogelijk is. Door sterke samenwerkingen aan te gaan, weten we ons product te verrijken zodat het perfect bij de wensen en behoeftes van onze gezamenlijke klant aansluit. Voor de reisagent betekent dit naast ons TUI-product het brede aanbod van andere touroperators, maar ook diverse diensten die het pakket compleet maken. Deze partners zijn voor TUI van groot belang. Ze verbreden en verrijken ons eigen portfolio en zijn daarmee van grote toegevoegde waarde.’

Persoonlijk
Met 140 reisbureaus en 130 ZRA’s levert de retail van TUI opgeteld 270 keer persoonlijke service. Niet alleen voor het aanbod van TUI zelf, maar ook voor het aanbod van de partners, zegt Goossen. ‘Onze agenten geven TUI en het aanbod van onze partners een gezicht.’ Bij de ontwikkeling van de reisbureaus kijkt TUI naar de vraag: wie is de klant en wie is de klant nog niet? ‘Er is een nieuwe doelgroep, de zekerheidszoeker.’ TUI heeft een modulair concept ontwikkeld, dat zichtbaar is in het nieuwe reisbureau van TUI in Dordrecht en binnenkort in Laren en Gorinchem. Hiermee moet niet alleen de doelgroep worden bereikt die al in de winkel komt, maar ook wil TUI de doelgroep die in de buurt woont bereiken.

Regio’s
TUI werkt met 21 regio’s, die ieder 5 tot 7 reisbureaus tellen. Per regio zijn er TUI-experts die het gespecialiseerde aanbod van partners kennen en indien nodig de klant kunnen adviseren. ‘Daarom dekt onze term ‘TUI & Friends’ zo goed de lading, want we doen het samen’, zegt Goossen, die het reisbureau omschrijft als uithangbord. ‘Een reisbureau in een winkelstraat is laagdrempelig voor reizen in het algemeen. Dat is een belangrijke toegevoegde waarde. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze partners.’

Foto: Jeroen Otto en Suzanne Goossen.

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!