CityOfPresidentsRapidCity04-20-19cc-(5) (1)

Twee dagen op ontdekking in Rapid City

Reizigers naar de Black Hills gebruiken Rapid City vaak als uitvalsbasis voor een bezoek aan de vele bezienswaardigheden in het gebied, maar verzuimen de vele attracties in de stad te bekijken. Besteed bij een volgend bezoek een paar dagen aan het verkennen van de geschiedenis, kunst, winkels en entertainment in Rapid City.

Dag één: het hart van de stad
Begin de verkenningstocht door het centrum van Rapid City met een wandeling van hoek tot hoek door een gebied van zes blokken langs de Main- tot de Joseph-straten, waar je levensgrote bronzen beelden van alle 44 presidenten ziet. Elk beeld geeft inzicht in de persoonlijkheid van het presidentschap. President Theodore Roosevelt is bijvoorbeeld afgebeeld in zijn Rough Rider uniform, en president John F. Kennedy overhandigt zijn zoon een speelgoedvliegtuig.

In Prairie Edge Trading Co. and Galleries leren bezoekers meer over de Dakota-cultuur en zien ze een van de beste collecties authentieke Indiaanse kunst, ambachten en cultuur van het land. De grootste bekende collectie Italiaanse glaskralen ter wereld (meer dan 2.600 verschillende stijlen en kleuren) van hetzelfde Venetiaanse gilde dat in de 19e eeuw bonthandelaren bevoorraadde, wordt tentoongesteld. Bezoekers kunnen alles kopen, van dure werken van nationaal vermaarde kunstenaars tot goedkoop kinderspeelgoed.

Aan de overkant van Prairie Edge ligt een van Rapid City’s nieuwste attracties, Main Street Square, een prachtige openbare ruimte met waterpartijen, bloeiende tuinen, granieten torenspitsen en een locatie waar dit jaar meer dan 200 evenementen zullen plaatsvinden, waaronder het Black Hills Art & Wine Festival, Music in the Square, Taste of South Dakota en Movies under the Stars. In de winter wordt het plein omgetoverd tot een ijsbaan.

Bezoekers aan het Journey Museum & Learning Center kunnen een reis door de geschiedenis maken, van de gewelddadige omwenteling die 2,5 miljard jaar geleden de Black Hills vormde tot de ontwikkeling van de westelijke grens. Tentoonstellingen omvatten geologie, dinosaurussen, Lakota cultuur en pioniervoorwerpen.

Voor meer geschiedenis kun je een kijkje nemen in het Dahl Arts Center, waar zich een 180 voet lang olieverf op canvas panorama bevindt dat 200 jaar geschiedenis van de V.S. beslaat. De muurschildering, met speciale lichteffecten en muziek voor een totale audiovisuele ervaring, is slechts een van de vier cyclorama’s in het land. Het centrum biedt ook schilderijen, beeldhouwwerk, kunstnijverheid en originele prenten van regionale kunstenaars.

Dag twee: verder reizen
Nadat je hebt gezien wat de binnenstad te bieden heeft, kun je een bezoek brengen aan het Museum of Geology, gevestigd in de South Dakota School of Mines and Technology, dat zich richt op plaatselijke fossiele specimens, waaronder skeletten van reusachtige reptielen en vissen uit de oude Krijtzeeën van South Dakota.

Nog meer prehistorische wezens zijn te vinden in het Dinosaur Park, waar zeven levensgrote betonnen replica’s van monsterlijke reptielen zijn neergestreken bovenop de heuvel die de stad verdeelt. De weg langs de Skyline Drive naar het park biedt een schilderachtig overzicht van de stad en de omliggende gebieden.

Wie meer geïnteresseerd is in levende dieren kan Bear Country USA bezoeken, waar bezoekers door kunnen rijden en zwarte beren, elanden, bergleeuwen, rendieren, hout- en poolwolven, grote hoornschapen en bizons kunnen zien die vrij rondlopen in het 200 hectare grote park. Bezoekers kunnen ook door Babyland lopen om jongere en kleinere dieren en een grizzly te zien. Het is erg leuk om naar de speelse capriolen van de berenjongen te kijken.

Dieren van een andere soort zijn te vinden in Reptile Gardens, dat onlangs door het Guinness Book of World Records werd uitgeroepen tot ‘s werelds grootste reptielenzoo. De Sky Dome is een overdekte jungle met hagedissen, ongevaarlijke slangen en tropische vogels, maar ook met orchideeën en tropische planten. Het amusement omvat alligator-, vogel- en slangenshows. Een van de populairste reptielen is de Australische krokodil Maniac, die elke vrijdag 40 pond kip eet.

Een gratis rondleiding door de Black Hills fabriek is beschikbaar bij Landstrom’s Original Black Hills Gold. Deze rondleiding biedt bezoekers de kans een kijkje achter de schermen te nemen met de ambachtslieden en stap voor stap te leren hoe de sieraden worden gemaakt.

Kijk hier voor meer informatie.

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!