hotsprings wyoming

Vijf bijzondere hot springs in Wyoming

Net als veel andere attracties in Wyoming hebben ook de warmwaterbronnen van deze staat een lange geschiedenis.

Veel indianenstammen geloofden dat de warmwaterbronnen genezende krachten bezaten, terwijl kolonisten tijdens hun reis naar het westen stopten bij de natuurlijk verwarmde baden om hun vermoeide voeten te weken. Vandaag de dag trekken bezoekers naar de baden in de hele staat om zich te ontspannen, op te laden en het omringende landschap te bewonderen.

Deze stomende warmwaterbronnen zijn het hele jaar door geopend, maar zijn vooral leuk bij koud weer, wanneer wervelende sneeuwvlokken het warme water nog betoverender maken. Ervaar het wonder zelf bij een van deze populaire Wyoming warmwaterbronnen.

1. Hot Springs State Park – Thermopolis
Gratis binnen- en buitenbaden lokken bezoekers naar het Hot Springs State Park State Bathhouse, dat ook privébaden met kleding aanbiedt. Star Plunge, met twee grote mineraalbaden en meerdere glijbanen, is populair bij gezinnen. Andere attracties in het state park zijn de draaibrug over de Bighorn River en de vaak gefotografeerde Teepee Fountain, een buitenaardse heuvel van rots gevormd door de stroom van mineraalrijk grondwater.

Niet te missen: Ongeveer 25 bizons lopen het hele jaar door rond in Hot Springs State Park, en in de lente komen er 10 tot 15 kalveren bij. In de winter en herfstmaanden kunnen bezoekers getuige zijn van het voederen van de bizons in de ochtend.

2. Granite Hot Springs – Jackson
Granite Hot Springs, verscholen boven Granite Creek Falls ten zuiden van Jackson, beschikt over een door een waterval gevoed, 104 graden dompelbad en een kunstmatig zwembad. De baden sluiten eind oktober, maar in december is het weer open voor de winter. De plaats is alleen toegankelijk per sneeuwscooter, ski’s of sneeuwschoenen. Vind hier sneeuwscootergidsen.

Niet te missen: De tocht naar Granite Hot Springs is vooral opwindend per hondenslee. Jackson Hole’s Iditarod Sled Dog Tours biedt excursies van een halve of een hele dag naar het gebied.

3. Saratoga Resort & Spa – Saratoga
Saratoga Resort & Spa heeft een 70-voet buitenzwembad met warmwaterbronnen en vijf kleinere, met tipi’s overdekte bubbelbaden – de perfecte onderbreking na een lange dag langlaufen en snowboarden op loipes in de Snowy Range en de Sierra Madre Mountains.

Niet te missen: Boek een afspraak bij Healing Waters Spa, gevestigd in het oorspronkelijke spagebouw uit 1902. De Couples Retreat-behandeling voor twee personen omvat een duik in een van de met tipi’s overdekte zwembaden van het Saratoga Resort, wijn en hapjes, en een massage.

4. Hobo Pool – Saratoga
Hobo Pool is gratis en de klok rond geopend. Het heeft twee natuurlijke zwembaden (waarvan er één de toepasselijke naam Not So Hot Pool heeft) die grenzen aan de Platte River. De plek, gelegen in de buurt van het gemeentelijk zwembad van Saratoga, is een geweldige plek voor interactie met de plaatselijke bevolking.

Niet te missen: Loop de kleine heuvel achter de Not So Hot Pool af om in de Platte River te waden, waar warm water uit de bronnen samenkomt met de stromende rivier.

5. Boiling River Hot Springs – Yellowstone National Park
Ontdek een minder bekende zwemlocatie in Yellowstone’s Mammoth Hot Springs-gebied. Volg grote stoomwolken naar de Gardner River, waar Boiling River Hot Springs de koude rivier instroomt, en waad er langzaam in om de perfecte temperatuur te vinden.

Niet te missen: maak gebruik van de promenades om langs het fascinerende geothermische terrassysteem van Mammoth Hot Springs te wandelen, dat ongeveer 500 gallons heet water per minuut loost – een superstom gezicht in de winter.

Foto 1: Hot Springs Travel and Tourism
Foto 2: Photo Credit: @faye___film

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!