shutterstock_262697807

KLM vliegt deze zomer rechtstreeks naar 167 bestemmingen

Met 167 rechtstreekse bestemmingen is KLM vanaf 27 maart klaar voor de zomer. Tot en met 29 oktober vliegt KLM naar 96 Europese en 71 intercontinentale bestemmingen. Dit biedt zowel de zakenreiziger als de vakantieganger een ruime keuze.

Europa: meer capaciteit
Dankzij de versoepelingen die zijn doorgevoerd door Nederland en andere EU-lidstaten, zien we de vraag naar vliegreizen stijgen. Deze zomer is de capaciteit in Europa daarom met 10% uitgebreid ten opzichte van vorig jaar en zijn we bijna weer op het niveau van 2019. In totaal gaat het om ongeveer 16,7 miljoen stoelen. KLM vliegt bijvoorbeeld vaker naar Portugese steden als Porto en Lissabon, respectievelijk drie en vier keer per dag.

Dankzij het succes van de vorig jaar nieuw gestarte bestemmingen als Belgrado, Dubrovnik en Palma de Mallorca zijn deze ook dit jaar opgenomen in het routenetwerk voor de zomer. Hiernaast anticipeert KLM op de verdere terugkeer van de zakenreiziger door te groeien op verschillende Britse, Duitse en Poolse routes.

De vluchten naar Kiev, Sint Petersburg en Moskou zijn vooralsnog stopgezet. KLM volgt de ontwikkelingen op de voet.

Intercontinentaal: vaak naar het Caribisch gebied en meer naar de VS
Ook op het intercontinentale netwerk heeft KLM de capaciteit met 17% uitgebreid ten opzichte van vorig jaar, vanwege de stijgende boekingstrend. Zo vliegen we deze zomer dagelijks naar Aruba, Bonaire en Curaçao. Tijdens de vakantieperiode verhogen we de frequentie naar Curaçao zelfs naar twee keer per dag. Port of Spain, de nieuwe tropische bestemming uit het winternetwerk, zal ook deze zomer worden aangeboden. Met KLM kunnen reizigers drie keer per week van Amsterdam naar de hoofdstad van Trinidad & Tobago vliegen.

Sinds de heropening van de VS in november 2021 blijft de vraag naar vluchten groeien. De capaciteit op de Verenigde Staten zit deze zomer op het niveau van 2019. Met de herstart van vluchten naar Salt Lake City en de nieuwe bestemming Austin vliegen we deze zomer in de VS rechtstreeks op meer bestemmingen dan ooit (12). Austin, de hoofdstad van de staat Texas, wordt gezien als een centrum van moderne technologie, vanwege het grote aantal techbedrijven dat er is gevestigd. Het is ook een bruisende studentenstad met bijbehorend uitgaansleven, Formule 1 en het grote jaarlijkse festival South by Southwest (SXSW). KLM verbindt Schiphol drie keer per week met Austin.

Ook in Azië zien we dat meer landen weer reizigers verwelkomen. Hoewel inreisbeperkingen voor veel landen nog verschillen, zien we de vraag naar bestemmingen zoals de Filipijnen, Thailand, Singapore en Bali voor aankomende zomer weer aantrekken. Ook India heeft aangekondigd de inreisregels te versoepelen, waar KLM op in zal spelen door de frequenties naar Delhi en Mumbai te verhogen. Daarnaast blijft Azië sterke en belangrijke markt voor cargo. We zijn hierdoor in staat om alle pre-COVID-19-bestemmingen aan te blijven vliegen met een lager frequentieniveau.

Voor China blijven de inreisrestricties vooralsnog gelden, wat betekent dat we het netwerk daar nog niet kunnen opbouwen. Door de EU-sancties die zijn opgelegd aan Rusland, maakt KLM op dit moment geen gebruik van het Russische luchtruim. De vliegtijd van onze vluchten naar en van Zuid-Korea, Japan en China is daardoor anderhalf tot tweeënhalf uur langer. De vluchten naar Japan en China maken een tussenstop in Seoul.

De capaciteit op het merendeel van de routes naar Zuid-Amerika is nagenoeg hersteld naar het niveau van voor de coronacrisis. Zo vliegen we dagelijks naar Sao Paulo, Panama en Lima en minimaal zes keer per week naar Quito/Guayaquil, Bogota/Cartagena, Rio de Janeiro en Buenos Aires/Santiago de Chile.

Passagiers die naar Afrika willen vliegen kunnen deze zomer uit 10 bestemmingen kiezen. Op veel routes is ten opzichte van vorige zomer capaciteit uitgebreid om aan de toegenomen vraag te voldoen. Zanzibar, vorig jaar een nieuwe bestemming, is ook deze zomer door de toegenomen vraag opgenomen in het schema. Daarnaast vliegt KLM naar bestemmingen als Johannesburg, Kaapstad, Accra, Lagos, Kigali, Entebbe, Nairobi, Kilimanjaro en Dar es Salaam.

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!