Namibië

Panoramisch uitzicht - Veel perspectief - Alleen in Namibië

Beklim de hoogste zandduinen ter wereld, daal de diepste kloven van Afrika af, ontdek de droogste en oudste woestijn ter wereld, verbaas jezelf over één van ’s werelds grootste rotstekeningen, geniet van al het wild dat over de gigantische zoutpannen loopt en de eindeloze horizons.

Dit is Namibië, waar je verzekerd bent van avontuur!

Bestemmingen, Zakenreizen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 jaar geleden

Ervaar de culturele diversiteit van Namibië

Reizigers die op zoek zijn naar authentieke culturele ervaringen zijn in goede handen in Namibië. Het in zuidelijk Afrika gelegen land telt twaalf inheemse populaties en er worden in totaal 16 verschillende talen en dialecten gesproken. Tal van culturele evenementen nodigen bezoekers uit om hun levensstijl en tradities te leren kennen. Verschillende organisaties bieden rondleidingen door woongemeenschappen, conservancies (zelfsturende gemeenschappen) en gemeenschap-gebaseerde kampen. In zogenaamde ‘levende musea’, kunnen de culturele tradities van de verschillende bevolkingsgroepen direct worden ervaren. Op markten in het hele land geven kunsten en ambachten het rijke culturele erfgoed van Namibië weer, variërend van beeldjes, sieraden en manden tot meubels.

Tijdens rondleidingen door de stad dompelen reizigers zich onder in het actieve leven van de bewoners en ervaren rechtstreeks een wisselwerking met hen. Bijvoorbeeld de tour naar de kunstschool, waar kinderen hun creativiteit uiten. Of de Katutura Township Tour van het op cultureel toerisme gerichte Namibische bedrijf Xceptional. Deze leidt naar plaatsen van het dagelijks leven in de township Windhoek - de populaire Soweto Market, waar de geur van vers gegrild rundvlees zijn neus nat maakt en traditionele delicatessen kunnen worden geproefd.

250 kilometer naar het noorden, in Otjiwarongo, nodigt Ashwell Otji Township Tour & Traditional Food je uit om de regionale hoofdstad van de regio Otjozondjupa te ontdekken. Tijdens deze tour staan o.a. de Herero-kledingfabriek, het Otjiwarongo Art Center en de plaatselijke bibliotheek op het programma.

Township tours bieden een mogelijkheid om in direct contact te komen met de bewoners, waardoor een levendig inzicht wordt gegeven in het leven van vandaag, maar ook de rijke geschiedenis en tradities van de verschillende Namibische bevolkingsgroepen. Tegelijkertijd ondersteunen de rondleidingen de lokale gemeenschap door de onafhankelijke kleine bedrijven te bezoeken die tijdens de rondleiding worden bezocht.

Een andere fantastische gelegenheid om de culturele diversiteit van Namibië te leren kennen, is door het bezoeken van lokale festivals die het hele jaar door plaatsvinden. Bij deze festivals komen inwoners van een regio samen om hun geschiedenis te vieren, om te socializen en samen te vieren. Een voorbeeld is het Mafwe Lusata Culture Festival. Het Mafwe community festival, gelegen in de Zambezi regio in het noordoosten van Namibië, vindt plaats in het dorp Chinchimane, ongeveer 70 kilometer ten zuiden van Katima Mulilo, waar niet alleen leden van de maffia maar ook andere gemeenschappen samenkomen. Het festival omvat culturele dansen, optredens van kerkkoren en, als hoogtepunt, een toespraak van Chief George Simasiku Mamili VII. Culturele festivals vinden ook plaats in vele andere regio's - zoals het Hizetjitwa-festival in de regio Kunene of het Damara-festival in Okombahe.

Meer informatie over de culturele festivals en township-tours is beschikbaar op www.ecotours-namibia.com

Foto: Kunsthandwerk © Jürgen Goetz
Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn