Namibië

Panoramisch uitzicht - Veel perspectief - Alleen in Namibië

Beklim de hoogste zandduinen ter wereld, daal de diepste kloven van Afrika af, ontdek de droogste en oudste woestijn ter wereld, verbaas jezelf over één van ’s werelds grootste rotstekeningen, geniet van al het wild dat over de gigantische zoutpannen loopt en de eindeloze horizons.

Dit is Namibië, waar je verzekerd bent van avontuur!

Bestemmingen, Zakenreizen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 jaar geleden

Namib Naukluft Park/Sossusvlei

Sossusvlei betekent 'de verzamelplaats van water’, terwijl je hier zelden water aan zal treffen. In plaats daarvan vind je er de hoogste zandduinen ter wereld en misschien wel het meest opvallende en schilderachtige landschap van Namibië.

Deze duinen maken deel uit van de Namib Desert en zijn ontwikkeld over een periode van vele miljoenen jaren. Hierbij zie je ook resultaat van allerlei materialen die in de Atlantische Oceaan zijn gedumpt en door de Orange River zijn mee gestoomd naar het noorden en weer terug naar land door de branding. Hierbij schuift de wind het zand voortdurend verder landinwaarts en ontstaan patronen in warme tinten, die sterk contrasteren met het schitterende witte oppervlak van de klei pannen. Door op één van deze duinen te klimmen, levert dit je een adembenemend uitzicht op over het hele gebied, inclusief Deadvlei. Dit is een grote, spookachtige uitgestrektheid van gedroogde witte klei, onderbroken door resten van oude camelthorn bomen van 500 tot 600 jaar oud. De beste tijd om de Sossusvlei te bezichtigen is rond zonsopgang en zonsondergang. Dan krijgen de duinen spectaculaire kleuren, variërend van fel oranje, rood tot donkerpaars. Dit is dan ook een droom voor fotografen.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn