Namibië

Panoramisch uitzicht - Veel perspectief - Alleen in Namibië

Beklim de hoogste zandduinen ter wereld, daal de diepste kloven van Afrika af, ontdek de droogste en oudste woestijn ter wereld, verbaas jezelf over één van ’s werelds grootste rotstekeningen, geniet van al het wild dat over de gigantische zoutpannen loopt en de eindeloze horizons.

Dit is Namibië, waar je verzekerd bent van avontuur!

Bestemmingen, Zakenreizen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 jaar geleden

Windhoek

Windhoek, de hoofdstad van Namibië, ligt in het geografische centrum van het land en wordt omgeven door glooiende bergen. Deze ligging kan toeval zijn of juist een doordacht plan van de Duitsers. Het is niet alleen de perfecte plek om een vakantie te beginnen of eindigen, maar op zich al een bezoek waard.

De invloed van de Duitse kolonisatie is nog altijd merkbaar in de taal, architectuur en restaurants. Hier kun je genieten van traditionele gerechten, brood, bier en zelfs het Oktoberfest vieren als je er op het juiste moment bent. Gedurende de dag heeft het stadscentrum een café-cultuur, zoals je die in Europese steden aantreft.

Er heerst een ontspannen sfeer en je vind er een voetgangerszone, drukke winkels en marktkramen. Door de complexe en verweven geschiedenis van het land, bestaat de bevolking uit allerlei culturen, waardoor je mensen in allerlei kleurschakeringen ziet. Van de meest blonde types tot opvallende vrouwen in klederdracht. Ze hebben allen een gevoel van trots, hoop en ambitie. Dit maakt de stad een heerlijke plek om mensen te kijken.

Als je genoeg hebt van de cafés, zijn er rondleidingen te boeken voor vele belangrijke bezienswaardigheden in de stad. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het National Museum Alte Feste (oude vesting), de lutherse Christuskirche uit het jaar 1896 en de buitenwijk Katutura. Deze wijk werd volgens het apartheid beleid in Zuid-Afrika gebouwd in de jaren 1950. Nu bestaat de wijk echter uit een bedrijvige mix van verschillende culturen, die in vrede en harmonie samenleven.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn