Travel South USA

ONTDEK HET AUTHENTIEKE ZUIDEN

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

4 jaar geleden

Rock 'n Roll, raketten & Elvis

12 DAGEN / 11 NACHTEN

Enkele hightlights tijdens deze reis:

  • Muscle Shoals, de plek die Keith Richards “Rock n Roll Heaven” noemde.
  • Graceland, de meest bekende rock ‘n’ roll verblijfplaats in de wereld.
  • Grand Ole Opry, vanaf hier werd countrymuziek verspreid over de wereld.
  • U.S. Space & Rocket Center in Huntsville

DAG 1 ARRIVEER IN ATLANTA – BIRMINGHAM

De eerste dag arriveren jouw klanten in Atlanta met bijvoorbeeld een directe vlucht met KLM of Delta. Vanaf hier rijden ze door naar Birmingham in Alabama in ongeveer drie uur. Hier bezoeken ze het indrukwekkende Barber Vintage Motorsport Museum. Het museum bezit over de grootste collectie aan motorvoertuigen in de wereld. Je vindt er ruim 1.200 vintage en moderne motorvoertuigen en raceauto’s! De rest van de dag kunnen jouw klanten genieten van al het vertier in het centrum van de stad.

DAG 2 BIRMINGHAM

Op zondagmorgen hoor je hier een Gospelkoor zingen bij het historische 16th Street Baptist Church, genomineerd als werelderfgoed. De kerk ligt in het Civil Rights District in Birmingham en is bekend vanwege het feit dat Martin Luther King Jr. hier predikte en vanwege de aanslag op drie zwarte, jonge meisjes. Een absolute must voor klanten die meer willen leren over de zuidelijke historie!

DAG 3 BIRMINGHAM - MEMPHIS

In Memphis draait alles om muziek. Zo is een bezoek aan Graceland, het voormalige woonhuis van legende Elvis Presley, een absolute must visit! Daarna kunnen reizigers Stax Museum of American Soul, Rock & Soul Museum en Gibson Guitar Factory bezoeken. Vergeet ook Sun Studio niet waar muzikanten zoals B.B. King, Elvis Presley en Jerry Lee Lewis hun rock ‘n’ roll hits opnamen.

DAG 4 MEMPHIS

Duik dieper in de geboorteplaats van de blues, Memphis, door één van de fantastische optredens in Beale Street bij te wonen. In deze bruisende straat is het nooit stil! Wandel de verschillende barretjes binnen die er te vinden zijn, waaronder B.B. King’s Blues Club, The Blue Note Bar & Grill en het Hard Rock Cafe.

DAG 5 MEMPHIS – TUPELO – MUSCLE SHOALS

Vanaf Memphis daal je af naar Tupelo voor een tussenstop. Hier bevindt zich namelijk het geboortehuis van “The King of Rock ‘n’ Roll” Elvis Presley. Het huis bestaat uit twee kamers en is gebouwd door de vader van Elvis met slechts 180 dollar. De jonge Elvis Presley groeide hier op en werd uiteindelijk ’s werelds grootste entertainer. Het huis is dan ook terecht een Mississippi monument! We vervolgen de reis naar Muscle Shoals in de staat Alabama.

DAG 6 MUSCLE SHOALS

Reis 1,5 uur door naar de “Hit Record Capital of the World”, Muscle Shoals in Alabama! De gitarist van de Rolling Stones, Keith Richards, noemt deze locatie “Rock-N-Roll Heaven”. Bezoek het historische FAME en Muscle Shoals Sound Studio, Rattlesnake Saloon en zie “The Father of the Blues” W. C. Handy’ geboorteplaats en museum!

DAG 7 MUSCLE SHOALS - NASHVILLE

Rijd door naar de “Music City”, Nashville! In ongeveer 2,5 uur rijd je naar deze muziekstad. Wandel door het district Music Row en bezoek het historische RCA Studio B en Country Music Hall of Fame. In de avond kunnen jouw klanten de diverse barretjes en clubs binnenwandelen waaronder The Listening Room Café en het beroemde Bluebird Café. 

DAG 8 NASHVILLE

Absorbeer alle geluiden in de countrymuziek hoofdstad door een bezoekje te brengen aan Grand Ole Opry. Ervaar de onrustige historie in het Tennessee State Museum. Een dag lang kan deze prachtige stad worden verkend. Bezoek ook Opryland U.S.A. en het wereldberoemde Printer’s Alley.

DAG 9 NASHVILLE – LYNCHBURG - HUNTSVILLE

Op 1,5 uur rijden zuidwaarts van Nashville ligt de plaats Lynchburg. Dit typische Amerikaanse plaatsje is thuisbasis van de distilleerderij Jack Daniels. Deze whiskydistilleerderij is de oudste genoteerde in de Verenigde Staten. Elk jaar komen hier zo’n 250.000 bezoekers heen om een tour te volgen en uiteraard de beroemde whisky’s te proeven. Elke druppel van de beroemde Jack Daniels Tennessee Whiskey wordt hier geproduceerd door de zuivere, ijzervrije grotwaterbron vlakbij.

DAG 10 HUNTSVILLE

Op een uur rijden zuidwaarts kom je in de plaats Huntsville in Alabama. Hier kunnen bezoekers de U.S. Space & Rocket Center bezoeken. Dit is zowel voor volwassenen als voor kinderen een leuk en interessant uitstapje. Het museum heeft één van de meest uitgebreide collectie aan ruimtevoorwerpen en meer dan 1.500 objecten worden er tentoongesteld waaronder rakketten, motoren, simulatoren, ruimtevaartuigen en exposities. Het is tevens de thuisbasis voor Space Camp!

DAG 11 HUNTSVILLE - ATLANTA

Reis terug naar Atlanta in Georgia in circa 3,5 uur. Hier kunnen jouw klanten de hele dag nog genieten van de highlights in deze stad. Zo kunnen ze het grootste aquarium ter wereld, het Georgia Aquarium, bezoeken en World of Coca-Cola of het CNN Center!

DAG 12 VLIEGVELD ATLANTA

De reis zit er helaas bijna op, maar als er nog tijd over is dan valt er nog genoeg te doen en te zien in Atlanta. Bezoek het Atlanta History Center en African American Panoramic Experience en relax in één van de vele cafeetjes die Atlanta rijk is of ga naar de rooftopbar JCT Kitchen.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn