Visit Estonia

Maak kennis met ons prachtige Estland!

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

6 maanden geleden

Tal van evenementen in Estland deze maand

Deze maand vinden in Estland tal van evenementen en tentoonstellingen plaats. In Tallinn zal het Black Nights Film Festival (PÖFF) verschillende wereldpremières tonen, terwijl het Vabamu Museum een nieuwe tentoonstelling zal organiseren die focust op de e-historie van Estland en zijn ontwikkeling als digitale natie. Buiten Estland vindt in Dubai ook de Wereldtentoonstelling plaats. Voor wie daar niet bij kan zijn, biedt Estland de mogelijkheid om via augmented reality de natuur van het land te beleven. 

Travelling through Estonia with Sustainability in MindTallinn opnieuw gastheer van topklasse filmfestival

Het Black Nights Film Festival (ook bekend als PÖFF) vindt plaats van 12 tot 26 november in Tallinn. Dit jaar viert het festival zijn 25e verjaardag. De vertoningen omvatten een gevarieerde selectie films uit de hele wereld, waaronder tien wereldpremières.

Bekijk de PÖFF Film Line-Up

Nieuwe tentoonstelling in het Vabamu Museum

New Exhibition at the Vabamu MuseumOp 19 november opent het Vabamu Museum 'Waarom Estland? 30 jaar van de USSR tot e-Estland'. De tentoonstelling richt zich op de geschiedenis van Estland als een digitale samenleving, hoe het is gevormd, wat het heeft bereikt en de vooruitzichten voor de toekomst. Door middel van een speelse opzet en storytelling probeert de tentoonstelling een antwoord te geven op de vraag hoe Estland, een ooit agrarisch land, een digitale samenleving is geworden en welke nieuwe uitdagingen er voor Estland als digitale natie in het verschiet liggen. De tentoonstelling is te zien tot 23 oktober 2022. 

Lees hier meer over de tentoonstelling

Spreid je vleugels als een vlinder op de Dubai Expo

De wereldtentoonstelling in Dubai opende haar deuren op 1 oktober 2021 en loopt tot maart 2022. Voor bezoekers is er een AR-gebied (augmented reality) waar je kennis kunt maken met de verschillende planten en dieren van Estland. Neem een kijkje en help vlinders vliegen, speel met berenwelpjes, of huil met de wolven. Als je niet persoonlijk naar de expo kunt komen, kun je het natuurlijk ook op afstand uitproberen. Om het op je mobiel uit te proberen, open je gewoon de QR-code op je desktop met je telefoon en geniet je van wat van de Estse wildernis!

Ervaar de Estse natuur in Augmented Reality

Nature in AR    Estonia Pavilion 2020
 
Nu de situatie met betrekking tot Corona verandert, willen we vooral de nadruk leggen op gezondheid en veiligheid. Op dit moment laat Estland nog steeds alle volledig gevaccineerde bezoekers toe. Hoewel we u graag verwelkomen, vragen we u om te controleren of het de beste tijd is om Estland te bezoeken.

Foto: Kõpu Lighthouse - Eerik Ülevain, Visit Estonia
Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn