Zweden

Geniet van de ruimte - geniet van Zweden

In Zweden hebben ze ruimte. De ruimte om te verkennen, de ruimte om te reflecteren en de ruimte om tijd door te brengen met je dierbaren. Van uitgestrekte bossen tot ruige bergen, witte stranden en duizenden eilanden en meren! Jouw klanten (met kinderen) kunnen volop genieten van vele outdoor avonturen in de bossen, het land verkennen per kajak en relaxen in de natuur. Leer er alles over door middel van deze Ecademy en laat je inspireren!

Välkommen!

Fotocredits: Henrik Trygg, Hjalmar Andersson, Patrik Svedberg en Staffan Widstrand / imagebank.sweden.se
Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 jaar geleden

Klimaat & weer

Op naar de Zweedse zomer! Maar wat is dat nou, een Zweedse zomer? Lees hier hoe het zit met het weer en klimaat in Zweden. En vergeet je zonnebril niet.

Zweden heeft een veel milder klimaat dan de meeste andere gebieden in dit deel van Europa. Dat komt door de invloed van de golfstroom, een warme oceaan stroming, die vanuit de westkust van Noorwegen naar Zweden stroomt. De duizenden meren en de Botnische Golf geven Zweden een relatief warm klimaat. De avonden zijn over het algemeen wel koeler.

Zonuren en neerslag
En dus kent Zweden vaak betere en stabielere zomers dan Nederland, met meer zonuren en minder neerslag. Zweden profiteert namelijk van de bergenketen in Noorwegen die veel neerslag en depressies tegenhoudt. Ook zorgen de bergen in de zomermaanden voor een föhneffect, waardoor het zelfs tot in Noord-Zweden tropisch warm kan worden. Maar ondanks de grote kans op zon, kan het uiteraard ook gewoon regenen. Neerslag valt het meeste in aan de zuidwest kust. Het midden en oosten van Zweden zijn droger. Het allerdroogste deel van Zweden in de zomermaanden is het noorden.

Gemiddelde temperatuur
Zweden is een gigantisch groot en langgerekt land en kent daardoor meerder klimaatzones. In de zomermaanden schommelt de temperatuur zo tussen de 13 en 17 graden, waarbij Lapland in het hoge noorden tekent voor de dertien graden en het in de omgeving van Stockholm en zuidelijker een stuk warmer is. Februari is gemiddeld de koudste maand in Zweden. Van december tot april is er kans op sneeuwval, soms zelfs al eerder in de noordelijk gelegen regio's. 

De herfst begint over het algemeen een stuk vroeger dan in Nederland, dus vanaf september moet je hier al rekening mee houden. De dagen worden snel korter en de avonden koelen af.

Foto: Anna Hållams/imagebank.sweden.se
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn