Schiphol Amsterdam Airport

Blijf op de hoogte van de grootste Nederlandse luchthaven!

Luchthavens, Zakenreizen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 jaar geleden

Zo start een reis soepel

Zelf inchecken op Schiphol

Inchecken op Schiphol kan op verschillende manieren. De snelste manier is om thuis online in te checken. Het is nu ook slim om dit thuis te doen, want dat scheelt tijd en een contactmoment op de luchthaven. Plus dat je dan je boardingspass alvast bij je hebt. Op de luchthaven kun je inchecken en je bagage afgeven, bij een selfservice check-in kiosk en bagage drop-off of bij de balie van je luchtvaartmaatschappij.

Thuis online inchecken
Bij veel luchtvaartmaatschappijen kun je vanaf 24 uur voor vertrek inchecken op hun website of via hun app. Je boardingpass kun je printen of in veel gevallen bij de gate laten scannen vanaf je smartphone of tablet. Thuis online inchecken is ideaal als je reist met alleen handbagage. Met je boardingpass op zak loop je op Schiphol meteen door naar security en de paspoortcontrole. Dat bespaart veel tijd, vooral in drukke periodes. Bovendien kan je dan de wachtrij en een contactmoment omzeilen. Zo is het makkelijker om 1,5 meter afstand te houden.

Inchecken via de selfservice kiosk of aan de balie
Bij een selfservice check-in kiosk in de vertrekhallen kun je zelf inchecken voor je vlucht en snel een boardingpass krijgen. De blauwe selfservice kiosken zijn voor KLM/SkyTeam maatschappijen, de gele voor een aantal andere maatschappijen.

Maar je kunt ook naar de check-in balie van jouw luchtvaartmaatschappij. Daar print een medewerker je boardingpass en checkt meteen je bagage in. Jijzelf en de medewerker zijn veilig door een plastic wandje afgescheiden van elkaar. Kijk op de schermen in de vertrekhal, op deze website of in de Schiphol app, bij welke check-in balies jij moet zijn.

Selfservice bagage drop-off of aan de balie
Steeds meer luchtvaartmaatschappijen automatiseren het inchecken van je bagage. Ideaal voor als je jezelf thuis hebt ingecheckt. Bij de selfservice bagage drop-off volg je simpelweg de instructies op het scherm. Print je bagagelabel en bevestig het op de juiste manier aan je bagage. Je koffers vinden via de bagagekelder automatisch de weg naar je vliegtuig.

Aan de balie van jouw luchtvaartmaatschappij kun je ook je bagage inchecken en afgeven. De medewerker bevestigt de bagagelabels dan voor jou aan je bagage.

Hoe lang van tevoren moet je op Schiphol zijn?
Hoe laat je op Schiphol moet zijn om in te checken, hangt af van je luchtvaartmaatschappij, je bestemming en de openingstijden van de check-in balie. De luchtvaartmaatschappij geeft hiervoor een adviestijd, maar houd rekening met ruwweg 2 uur voor vertrek van Europese vluchten en voor intercontinentale vluchten ongeveer 3 uur voor vertrek.

Heb je afwijkende bagage, reis je met een huisdier of heb je speciale assistentie nodig? Houd dan rekening met meer tijd dan bovenstaande adviestijden. Lees ook de veelgestelde vragen over een goede voorbereiding

Wat je moet weten als je reist met kinderen
Reis je met minderjarige kinderen? Houd dan rekening met extra regels en voorschriften vanuit de overheid en je luchtvaartmaatschappij. Informeer bij de maatschappij wat je moet weten over vliegen met kinderen, voordat je op reis gaat. Lees meer over het reizen met kinderen via Schiphol

Je huisdier inchecken
Als je reist met je hond, kat of ander klein huisdier, dan gaat het inchecken ook anders. De regels voor vliegen met een huisdier verschillen per luchtvaartmaatschappij. Informeer dus bij de maatschappij waar je op moet letten, voordat je je huisdier incheckt of meeneemt het vliegtuig in. Lees meer over het reizen met huisdieren via Schiphol

Luchthavens
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn